Brein bezorgt breinbrekers, gelukkig wel oplosbare

  • warning: fsockopen(): php_network_getaddresses: getaddrinfo failed: No address associated with hostname in /home/timterbe/domains/timterbeest.nl/public_html/sites/all/modules/weather/weather.module on line 2092.
  • warning: fsockopen(): unable to connect to weather.noaa.gov:80 (php_network_getaddresses: getaddrinfo failed: No address associated with hostname) in /home/timterbe/domains/timterbeest.nl/public_html/sites/all/modules/weather/weather.module on line 2092.
  • De download locatie met METAR gegevens is onbereikbaar.
  • strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /home/timterbe/domains/timterbeest.nl/public_html/sites/all/modules/views/views.module on line 842.
  • strict warning: Declaration of views_handler_argument::init() should be compatible with views_handler::init(&$view, $options) in /home/timterbe/domains/timterbeest.nl/public_html/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_argument.inc on line 745.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /home/timterbe/domains/timterbeest.nl/public_html/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 589.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /home/timterbe/domains/timterbeest.nl/public_html/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 589.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter_boolean_operator::value_validate() should be compatible with views_handler_filter::value_validate($form, &$form_state) in /home/timterbe/domains/timterbeest.nl/public_html/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter_boolean_operator.inc on line 149.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_validate() should be compatible with views_plugin::options_validate(&$form, &$form_state) in /home/timterbe/domains/timterbeest.nl/public_html/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 135.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_submit() should be compatible with views_plugin::options_submit(&$form, &$form_state) in /home/timterbe/domains/timterbeest.nl/public_html/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 135.

In deze log wil ik ff een paar dingen kwijt over Brein. Laten we positief beginnen :). De naam: dat is het enige goede van stichting Brein, ze hebben een toepasselijke naam gekozen... Hmm, dat klinkt wel heel negatief eigenlijk. Zonder in deze log verder alle frustraties te uiten die Brein mij bezorgt, laat ik zeggen dat ik niet altijd even blij ben met de bezigheden van Brein :).

Om iets te noemen. Op het moment is Brein bezig om FTD uit de lucht te krijgen. Voor degenen die FTD niet kennen: FTD is een plek waar iedereen kan aankondegen wat hij of zij op usenet (nieuesgroepen) gepost heeft. Super handig natuurlijk!

Maar uiteraard vindt Brein FTD niet zo grappig... Maar om bij het begin te beginnen. FTD had in de applicatie een knopje zitten om snel NZBtjes aan te kunnen maken van posts. Dit vond Brein al niet leuk en om gemekker te voorkomen heeft FTD dit verwijderd. Vervolgens heeft FTD Brein voor de rechter gesleept. Hier was Brein natuurlijk niet blij mee en dus heeft Brein nu van FTD geëis dat ze hun activiteiten stoppen.

Ik denk dat een boel mensen hier niet blij mee zijn... Dat blijkt ook wel, aangezien er nu diverse aanvallen op de site van Brein uitgevoerd worden/zijn. Nou niet iedereen zal iets tegen Brein hebben. Zoals in het artikel staat gebeuren deze aanvallen (voornamelijk) d.m.v. een botnet. Dus veel PC's hakken lekker op de site van Brein in, zonder dat de gebruikers het weten. Feit is wel dat de site van Brein nu al een behoorlijke tijd uit de lucht is.

Oowja, Tim Kuik, de grote baas achter Brein, moet volgens mij nog ff een klein lesje basisprincipes hacken krijgen. In een artikel op Tweakers zegt hij dit: "Zolang zij dergelijke aanvallen uitvoeren, zijn ze in ieder geval niet illegaal aan het downloaden." Euhhh tuurlijk! Ooit wel is van een botnet gehoord ofzo haha. Ten eerste gaan dat soort aanvlalen automatisch en via een botnet en ten tweede zijn PC's heel goed in staat om meer dingen tegelijk te doen!

En dan hebben we het nog niet eens gehad over The Pirate Bay. Dat is een verhaal opzich waar ik in deze log even niet verder op in zal gaan. Even googlen zal genoeg resultaten opleveren als je d'r meer over wilt weten. Eén ding is zeker, mochten ze het voor elkaar krijgen om TPB in Nederland door de providers te laten blokkeren... Tsja, vervelend, belachelijk, China-praktijken en zo kan ik nog wel wat dingen noemen, zit ik d'r niet zo mee... Ten eerste gebruik ik BitTorent niet zoveel en ten tweede hebben we altijd nog zoiets als Tor :).

Tenslotte; je zou maar als ICT'er bij Brein werken. Dan ben je eigenlijk slecht af. Dan kun je geen NASje in het netwerk plaatsen met wat handige software van usenet ofzo :). Eigenlijk zou ik best wel is met een ICT'er willen babbelen die bij Brein werkt en vragen of ze toch misschien zelf als ICT-afdeling in een apart VLAN zitten oid, zodat ze zonder alles te kopen toch hun software enzo kunnen gebruiken :). Lijkt me wel gaaf als dat het geval zou zijn. En die Kuik maar denken dat alle medewerkers zo braaf zijn..