Het falen van de ABN AMRO-site

  • strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /home/timterbe/domains/timterbeest.nl/public_html/sites/all/modules/views/views.module on line 842.
  • strict warning: Declaration of views_handler_argument::init() should be compatible with views_handler::init(&$view, $options) in /home/timterbe/domains/timterbeest.nl/public_html/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_argument.inc on line 745.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /home/timterbe/domains/timterbeest.nl/public_html/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 589.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /home/timterbe/domains/timterbeest.nl/public_html/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 589.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter_boolean_operator::value_validate() should be compatible with views_handler_filter::value_validate($form, &$form_state) in /home/timterbe/domains/timterbeest.nl/public_html/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter_boolean_operator.inc on line 149.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_validate() should be compatible with views_plugin::options_validate(&$form, &$form_state) in /home/timterbe/domains/timterbeest.nl/public_html/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 135.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_submit() should be compatible with views_plugin::options_submit(&$form, &$form_state) in /home/timterbe/domains/timterbeest.nl/public_html/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 135.

De hele avond zag ik al tweets op Twitter voorbij komen over de site van de ABN AMRO die plat zou liggen. Toen deze stroom berichten maar aan bleef houden ben ik zelf maar is even gaan kijken wat er nou precies aan de hand is. Ik las dat er een storing zou zijn en dat het onbekend was hoelang dit nog zou gaan duren.

Ok, dacht ik, een storing, dat kan de beste overkomen. Het is niet goed voor je naam enzo maar goed, het zou kunnen. Ik ging dus voor de aardig heid naar abnamro.nl. Toen de pagina geladen was viel m'n mond open van verbazing... Ik kreeg als titel "index of /" te zien. Daaronder stonden een aantal mappen, zoals scripts/ en interactie/ enz. Voor wie het niet weet; zo'n pagina krijg je normaal alleen te zien als de webserver niks anders heeft om weer te geven. En normaal zet je als beheerder dit soort pagina's uit, zodat er nooit misbruik van gemaakt zou kunnen worden... Toen ik naar de site ging stond de storing al zeker 2 uur(!) open. Dus in die tijd heeft blijkbaar niemand de moeite genomen om een fatsoenlijke "wegens een storing is deze site down..."-pagina te maken!!

Maar dat is nog niet alles. Op Twitter las ik daarna dat de HTTPS-versie van de site het wel gewoon zou doen. Ook even bekeken natuurlijk. En jawel, deze deed het gewoon. Waarom hebben ze de HTTP-versie niet gewoon naar de HTTPS-versie laten verwijzen? Tuurlijk, dit is iets zwaarder voor de servers, maar beter een iets tragere pagina dan een "index of"-pagina...!

Nu ik deze blog schrijf staat de storing al zeker 3 uur open en nog steeds is er niks veranderd. Ik ben benieuwd hoelang dit nog gaat duren en wat de reactie van de ABN AMRO zal zijn.

Reacties

Pfff, inderdaad wel heel erg

Pfff, inderdaad wel heel erg belachelijk. Zal het iets met de staatslening te maken hebben?

Hoi Tim, Directory browsing

Hoi Tim,

Directory browsing staat aan en dat staat 'normaal' uit zodat je deze index pagina nooit zou zien.

Een HTTP redirect naar HTTPS kost niet zoveel resources. Deze redirect zal er wel zijn geweest maar die is nu even weg en bij de ABN zijn ze schijnbaar niet zo snel.... wie zit er overigens op zondagavond naar zijn rekening op Internet te kijken !!!! Zondag avond is een toch avond voor gezelschap spelletjes....!!!

Ook al geen 'wij zijn er even niet' pagina....Het blijkt dat ABN ervan uitgaat dat we dit NOOIT zouden zien...

Ik ben overigens ook benieuwd hoe lang dit nog duurt