Portable apps

  • strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /home/timterbe/domains/timterbeest.nl/public_html/sites/all/modules/views/views.module on line 842.
  • strict warning: Declaration of views_handler_argument::init() should be compatible with views_handler::init(&$view, $options) in /home/timterbe/domains/timterbeest.nl/public_html/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_argument.inc on line 745.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /home/timterbe/domains/timterbeest.nl/public_html/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 589.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /home/timterbe/domains/timterbeest.nl/public_html/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 589.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter_boolean_operator::value_validate() should be compatible with views_handler_filter::value_validate($form, &$form_state) in /home/timterbe/domains/timterbeest.nl/public_html/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter_boolean_operator.inc on line 149.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_validate() should be compatible with views_plugin::options_validate(&$form, &$form_state) in /home/timterbe/domains/timterbeest.nl/public_html/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 135.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_submit() should be compatible with views_plugin::options_submit(&$form, &$form_state) in /home/timterbe/domains/timterbeest.nl/public_html/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 135.

Vandaag was ik m'n USB-stick met portable applicaties aan het bijwerken, aangezien er van veel applicaties alweer nieuwe versies uit waren. Op deze stick probeer ik veel handige/nuttige tooltjes te verzamelen. Dit komt bijvoorbeeld van pas als ik is bij iemand ben die problemen met de PC heeft, dan heb ik tenminste de tools die ik dan vaak nodig heb (spyware removers enzo...) bij me.

Ik was dus een beetje aan het rondklikken op een aantal sites met portable tools en dan kom je ineens vanallerlei leuks tegen (laten we het er niet over hebben of alle tools op alle sites ook even legaal zijn... :) ). En toen bedacht ik me dat het eigenlijk ook wel handig is om zelf veel portable tools te gaan gebruiken. Ik wil binnenkort mijn PC opnieuw installeren (ik krijg nu een stopfout bij het starten van een virtuele machine, wat best lastig is aangezien ik die voor school nu véél nodig heb) en ik bedacht me dat me dat wel is veel installatiewerk en vooral veel rommel her en der verspreid over mijn PC kan schelen. Ik heb al één en ander verzameld, bijvoorbeeld de portable versie van Nero. Ok, hij start wat langzamer op dan de "gewone" versie, maar ik heb dit de laatste tijd zo weinig nodig dat ik dat dan maar voor lief neem.

Ik heb dus bedacht dat (als het even kan) ik van programma's die ik weinig gebruik een portable versie ga pakken of desnoods zelf maken. Of het ook voor alle programma's gaat lukken om ze te vinden, of ze zelf te maken (lees, of ik er altijd zin in heb) is natuurlijk de vraag, maar al heb ik een deel niet geïnstalleerd dan scheeld dat hopelijk al een boel rommel en kan ik ze bijvoorbeeld ook nog is makkelijk meenemen op m'n stick of ze bijvoorbeeld vanaf m'n laptop draaien.

Op deze Delicious-pagina staan links naar de sites met portable apps die ik verzameld heb.