Viaggio Italiano

  • strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /home/timterbe/domains/timterbeest.nl/public_html/sites/all/modules/views/views.module on line 842.
  • strict warning: Declaration of views_handler_argument::init() should be compatible with views_handler::init(&$view, $options) in /home/timterbe/domains/timterbeest.nl/public_html/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_argument.inc on line 745.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /home/timterbe/domains/timterbeest.nl/public_html/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 589.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /home/timterbe/domains/timterbeest.nl/public_html/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 589.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter_boolean_operator::value_validate() should be compatible with views_handler_filter::value_validate($form, &$form_state) in /home/timterbe/domains/timterbeest.nl/public_html/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter_boolean_operator.inc on line 149.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_validate() should be compatible with views_plugin::options_validate(&$form, &$form_state) in /home/timterbe/domains/timterbeest.nl/public_html/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 135.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_submit() should be compatible with views_plugin::options_submit(&$form, &$form_state) in /home/timterbe/domains/timterbeest.nl/public_html/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 135.

Op zaterdag 5 september staat Vorden in het teken van Italië. Die dag vindt er een Italian Proms concert plaats in een grote tent op het marktplein in het centrum van Vorden. Dit concert met de titel Viaggio Italiano wordt o.a. gegeven door een groot symfonisch blaasorkest. Zie onderstaande tekst voor meer info (tekst heb ik van verschillende sites geplukt enn gecombineerd).

Inleiding

Op zaterdag 5 september staat het Achterhoekse dorp Vorden in het teken van Italië. Die dag heeft er een Italian Proms concert plaats in een grote tent op het marktplein in het centrum van Vorden. De Italiaanse markt in de Dorpstraat is van 11 tot 17 uur.

En nu het belangrijkste... :)

Dit gebeurt onder auspiciën van Cultuurfonds Vorden met de titel 'Viaggio Italiano’. Het concert staat onder leiding van de Vordense dirigent Joop Boerstoel. Het biedt een programma van licht klassiek tot filmmuziek en pop, alles in Italiaanse sferen (met muziek van Verdi, Rossini, Morricone, maar ook Volare, Vivo per Lei en Con te Partiro). Het concert wordt gegeven door een symfonisch blaasorkest bestaande uit 60 personen, dat voor dit concert is samengesteld. Het concert is m.m.v. het Vordens Mannenkoor, popkoor BackCorner, mezzo-sopraan Irma ten Brinke, tenor Frank Fritschy en harpiste Maaike Bosscher (totaal 150 personen). De Vordense middenstand haakt in op dit evenement en het dorp krijgt een Italiaans karakter met volop Italiaanse producten, etalage-aankleding, Italiaanse auto's, vlaggen, posters etc.

Het concert is op zaterdag 5 september, aanvang 20.00 uur.

Bronnen

Ik heb zelf de muziek al gehoord (mijn vader speelt mee in het orkest) en ik denk dat het zeker de moeite waard is om te gaan luisteren!