ZieZo-blog

  • warning: fsockopen(): php_network_getaddresses: getaddrinfo failed: No address associated with hostname in /home/timterbe/domains/timterbeest.nl/public_html/sites/all/modules/weather/weather.module on line 2092.
  • warning: fsockopen(): unable to connect to weather.noaa.gov:80 (php_network_getaddresses: getaddrinfo failed: No address associated with hostname) in /home/timterbe/domains/timterbeest.nl/public_html/sites/all/modules/weather/weather.module on line 2092.
  • De download locatie met METAR gegevens is onbereikbaar.
  • strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /home/timterbe/domains/timterbeest.nl/public_html/sites/all/modules/views/views.module on line 842.
  • strict warning: Declaration of views_handler_argument::init() should be compatible with views_handler::init(&$view, $options) in /home/timterbe/domains/timterbeest.nl/public_html/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_argument.inc on line 745.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /home/timterbe/domains/timterbeest.nl/public_html/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 589.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /home/timterbe/domains/timterbeest.nl/public_html/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 589.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter_boolean_operator::value_validate() should be compatible with views_handler_filter::value_validate($form, &$form_state) in /home/timterbe/domains/timterbeest.nl/public_html/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter_boolean_operator.inc on line 149.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_validate() should be compatible with views_plugin::options_validate(&$form, &$form_state) in /home/timterbe/domains/timterbeest.nl/public_html/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 135.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_submit() should be compatible with views_plugin::options_submit(&$form, &$form_state) in /home/timterbe/domains/timterbeest.nl/public_html/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 135.

Op 5, 6 en 7 februari is de jaarlijkse ZieZo-beurs, dé beurs voor blinden en slechtzienden, weer in Houten gehouden. Op zaterdag ben ik ook maar weer is een kijkje gaan nemen.

M'n ma wilde, na heel wat jaren niet te zijn geweest, ook wel weer is rondkijken, dus had ik gelijk een "taxi" naar Houten :). Toen we aankwamen stond Melanie (met wie ik had afgesproken) al te wachten, dus konden we gelijk doorlopen. Bij de ingang kreeg iedereen een headset, naja een dopje en een microfoontje in het snoer. Lijkt me ideaal om aan m'n mobiel te koppelen, moet daarvoor alleen nog ff een convertertje van 1,25 naar 3,5 mm jack-plug regelen.

We hebben o.a. de Milestone bekeken, een memorecorder/daisy- en mp3-speler. Mooi klein dingetje, ter grootte van een gemiddelde mp3-speler. En het voordeel is dat ie met SD-kaartjes werkt. Verder zijn we op een gegeven moment aanbelandt bij de stand van I-Cane, een stichting die als doel heeft om een taststok te ontwikkelen met GPS en opstakeldetectie ingebouwd. Moet zeggen dat ze in ene jaar aardig gevorderd zijn! De stok heeft nu al opstakeldetectie (paar sensoren aan het eind van de stok) en GPS ingebouwd. Enige nadeel, vanwege de hoge kosten van voetgangerskaarten is het nu nog nodig dat je eerst zelf de route loopt. Terwijl je dit doet kun je hem vastleggen zodat je hem de volgende keer op GPS kan lopen. Hier wordt wel aan gewerkt (optie was, aldus het bedrijf, om de route "on the fly" van internet te plukken, dmv. een SIMkaartje met UMTS oid). Op mijn vraag of ze nog van plan waren om wat met Galileo te gaan doen (het Europese navigatiesysteem, tegenhanger van GPS) werd gezegd dat ze daar niet op gaan wachten en nu manieren zoeken voor accuratere positiebepaling. Enige nadeel dat ik zie is dat je de stok bijvoorbeeld maar beter niet tussen de spaken van een fiets kunt krijgen. Duur grapje als bijv. die sensors het dan niet overleven! :)

Daarna hebben we even een lekkere bak koffie bij het KNGF gedronken, met een verse gevulde koek d'r bij :).

Verder niet echt heel veel spannends gezien. Een aantal nieuwe leesregels en een soort PDA's bekeken. Duidelijk is wel dat de fabrikanten (gelukkig) allemaal bluetooth in de leesregels hebben gebouwd. Verder zijn die PDA's wel leuke gadgets, maar 't is niks voor mij. Er draait wel Windows Mobile of Windows CE op deze apparaten, maar de verschillende fabrikanten hebben d'r een eigen interface omheen geschreven, zodat je gebonden bent aan de applicaties die de fabrikant meelevert.

Na de lunch moest Melanie de stand van de NVG (Nederlanse Vereniging van Geleidehondgebruikers) bemannen. Ik ben d'r ook maar gezellig bij gaan zitten (nou stand, standje... bord, en een rek met wat folders). D'r zijn nog wel wat bekenden langsgekomen, maar geen mensen die info over de NVG moesten hebben.. :)

Rond een uur of 4 zijn we richting Utrecht CS gereisd waar we ff een hapje eten bij de Burgerking hebben gehaald. Vervolgens doorgereisd naar Melanies huis waar ik de rest van de avond ben geweest. Zo rond 1 uur 's nachts was ik weer thuis.

't Was een leuk en gezellige dag! Niet super veel nieuwe dingen gezien, maar het was wel leuk om d'r weer even rondgelopen te hebben.

Reacties

Tim, zoals je weet stond ik

Tim, zoals je weet stond ik bij Babbage achter de stand en had ik niet veel tijd om rond te lopen... eigenlijk geen tijd. Die I-cane vind ik niet echt een goed concept. Doet me denken aan het inbouwen van een complete PDA in mijn leesregel, of een telefoon in mijn headset. Geef mij maar een los navigatiesysteem, eventueel aangevuld met sensoren voor obstakeldetectie als je met stok loopt. En wat die kaarten betreft moeten ze echt eens naar OpenStreetmap kijken, opensource navigatiekaarten die iedereen kan editen als bijvoorbeeld Wikipedia. And heeft hun kaartmateriaal van NL gedoneerd een tijd geleden, dus een groot deel van NL moet wel aardig op de kaart staan inmiddels.

Die PDAtjes met speciale software zijn voor mij ook niks, maar het was bij ons wel één van de meest bekeken producten. Tis natuurlijk wel een oplossing die gewoon werkt als je verder niet van die geeky wensen hebt. Alhoewel... ik had ook een klant die nu met een Alva MPO zat waar toch nog wel de nodige bugs in zitten, maar ja, fabrikant failliet en dus geen software updates. In zo'n geval is het toch maar wat handig als je of een gewoon OS draait waar meer fabrikanten achter staan, of je PDA upgrade en je leesregel kunt houden. Die leesregel is toch het duurste deel van het hele apparaat denk ik.

Ik vind het wel jammer dat ik niet ff langs het KNGF ben geweest, die gevulde koeken waren vorig jaar erg lekker! ;)

Hey Bram, Ja dat je bij

Hey Bram,

Ja dat je bij Babbage stond weet ik ja. Je hebt mij nog vanalles willen aansmeren wat niet gelukt is (want dat was vorige week al gelukt :) ).

Ik denk ook niet dat ik zo snel zo'n stok zou kopen, maar 't is wel een leuke ontwikkeling vind ik.

Kan me heel goed voorstellen dat mensen zo'n PDA fijn vinden. Als je er mee wilt doen wat d'r op zit is het ook een prima ding! Haha de Alva MPO... Daar zou ik dus nooit mee willen rondlopen :). Wat betreft zijn die PDAtjes die jullie o.a. hadden liggen dan toch echt wel een heeeel stuk kleiner...

Grtz,
Tim
Ps: ja, de gevulde koeken smaakten net zo goed als vorig jaar :)